#1

Beignets en Poffertjes

0:00 00:09:21

Over deze techniek

Beignets en poffertjes zijn bereidingen met een gisteeg. Beignets worden klassiek gemaakt door fruit of groenten in een beslag met bier of biergist te dompelen en vervolgens in olie of frituur goudbruin te bakken. Poffertjes worden in kleine vormpjes gebakken en kunnen zowel zoet als hartig bereid worden, eventueel met toevoeging van groentepuree of kruiden.

Mogelijke ingrediënten

  • Bloem
  • Ei
  • Melk
  • Bier of biergist
  • Groenten of fruit naar keuze
  • Olie of frituurvet
  • Optioneel: honing, suiker, kruiden

Instructies

  1. 1 Maak een beslag van bloem, melk, ei en bier (of biergist)
  2. 2 Voeg naar wens groentepuree of kruiden toe
  3. 3 Verhit olie of frituurvet
  4. 4 Haal groenten of fruit door het beslag
  5. 5 Bak goudbruin in de olie
  6. 6 Laat uitlekken en serveer warm

Pro Tips

  • Gebruik kleine stukjes broccoli of bloemkool voor een knapperig resultaat
  • Maak hartige beignets door zout en kruiden toe te voegen
  • Experimenteer met kleuren en smaken, bv. curry of groentepuree