Beignets en poffertjes zijn bereidingen met een gisteeg. Beignets worden klassiek gemaakt door fruit of groenten in een beslag met bier of biergist te dompelen en vervolgens in olie of frituur goudbruin te bakken. Poffertjes worden in kleine vormpjes gebakken en kunnen zowel zoet als hartig bereid worden, eventueel met toevoeging van groentepuree of kruiden.
Mogelijke ingrediënten
•Bloem
•Ei
•Melk
•Bier of biergist
•Groenten of fruit naar keuze
•Olie of frituurvet
•Optioneel: honing, suiker, kruiden
Instructies
1Maak een beslag van bloem, melk, ei en bier (of biergist)
2Voeg naar wens groentepuree of kruiden toe
3Verhit olie of frituurvet
4Haal groenten of fruit door het beslag
5Bak goudbruin in de olie
6Laat uitlekken en serveer warm
Pro Tips
•Gebruik kleine stukjes broccoli of bloemkool voor een knapperig resultaat
•Maak hartige beignets door zout en kruiden toe te voegen
•Experimenteer met kleuren en smaken, bv. curry of groentepuree