Over ons

Het verhaal achter onze podcast

About Our Show

Hallo. Wie wil er niet gezonder leven?” Omdat het vaak niet eenvoudig is om door het bos de bomen nog te zien willen wij alles onderzoeken:

  • Wat is gezond eten?
  • Hoe werkt dat op ons lichaam?
  • Welke effecten mogen we wel/niet verwachten?

Via onze podcast BEETWETERS gaan we stap voor stap de wereld van gezonde voeding verkennen.

We nemen tijdens onze zoektocht voedingsconsulent Sven De Weerdt mee op ons pad. Sven is gespecialiseerd in het analyseren van wetenschappelijke studies. De ideale man dus om onze vragen op af te sturen.

Je mag van ons geen diagnoses verwachten maar wel een boeiende reis naar de WATWAAROM en HOE DAN van een gezond leven door gezonde voeding.

Al jouw vragen en suggesties zijn steeds welkom en kunnen we gebruiken in de wekelijkse afleveringen.

Volg ons via #beetweters

Behind The Mic

Luck Verbeeck

Show Host

Al van in mijn jeugd besteedde ik mijn vrije tijd aan het verwezenlijken van wensen en verlangens. Ik werd op jonge leeftijd radiomaker en in de jaren ‘90 begon ik mijn carrière als programmamaker en regisseur.

In 1996 was mij eigen bedrijf een feit: Tropical studio’s werd geboren. Ik was de oprichter van Bouwtips, Lokale Televisie en tal van succesvolle projecten. Formules uitwerken en projecten lanceren is een fluitje van een cent, vind ik . Logische stappen nemen en blijven groeien is de boodschap.
Ik bewoog mij van de ene droom naar de andere. In 2010 reisde ik de wereld rond en draaide ik een documentaire over hoe andere culturen omgaan met hun wensen en verlangens. Sindsdien noemde ik mezelf een ​​dromenjager. Ik schreef een succesvolle Vlaamse musical, verschillende theaterstukken en het boek De Reis.

Vandaag activeer ik nog steeds dromen, wensen en verlangens en bouw ik aan de School Of Luck. Ik droom er van om de hele wereld hierover te informeren. Mijn leuze: Stop met zoeken, begin met vinden!
Maar nog belangrijk is de informatie over een correcte voeding. En daar wil ik maar al te graag in investeren.
Elke beet beter weten wat we eten is nuttig om te weten.

Sven De Weerdt

(sport-) voedingsconsulent

Sven heeft voeding – sportvoeding en orthomoleculaire voedingsleer gestudeerd vanuit zijn overtuiging dat de juiste voeding een wereld van verschil kan maken wanneer het gaat over gezondheid en prestaties.

Met zijn breed interesseveld slaagt hij erin om verbanden te leggen tussen voeding, psyche en gezondheid waardoor er een gericht en holistisch advies kan gegeven worden.

Door het constant bijscholen en zelf uitproberen blijft hij op de hoogte van de laatste nieuwe ontwikkelingen op voedings- en gezondheidsgebied.

Zijn expertise is ook andere gezondheidsprofessionals niet ontgaan en zo is er ondertussen een nauwe samenwerking ontstaan met Dokter Jan Hendrickx en mental coach Rudy Heylen.

Sofie Vervloet (t.e.m. aflevering 47)

Show Host

Na een carrière in de eventwereld en culturele sector, ben ik in 2020 gestart als life coach. Ik probeer ik mensen te raken en laat makkelijk een hart spreken of angsten benoemen. Mijn enthousiasme kan vreugde en vrijheid opwekken.

Ik ben geïntrigeerd door mensen vol passie en charisma maar ik probeer vooral diepgaand contact te maken en anderen te inspireren om goed te doen. Mijn parttime job als leerkracht voor studenten in het deeltijds onderwijs is daar een voorbeeld van. Ik haal trots en vreugde uit het begeleiden van anderen om zichzelf te verbeteren. Oppervlakkigheid is niet aan mij besteed.

Ik ben dan ook niet bang om op te staan en te spreken wanneer ik het gevoel heb dat er iets moet worden gezegd. Communiceren met anderen voelt voor mij natuurlijk en eenvoudig en ik kan vertrouwen op een sterke intuïtie. Ik help mensen hun doel te bereiken, of het nu door middel van feiten en logica of rauwe emotie is. ‘Eerlijk zijn met jezelf’ en ‘niet bij de pakken blijven zitten’ zijn mijn sterkste leuzen.