Blini’s en pannenkoeken behoren tot dezelfde familie, maar blini’s worden vaak luchtiger en dikker doordat er opgeklopt eiwit aan het deeg wordt toegevoegd. Door groentepuree, kruiden of specerijen toe te voegen, krijgen pannenkoeken en blini’s verrassende kleuren en smaken. Ze kunnen zowel als hartig gerecht, snack of zelfs wrap gebruikt worden.
Mogelijke ingrediënten
•Bloem
•Eieren
•Melk
•Groentepuree (bv. spinazie, paprika, rode kool)
•Kruiden of specerijen (bv. kurkuma, curry)
•Optioneel: gepofte granen of zaden
Instructies
1Maak een basisbeslag van bloem, eieren en melk
2Voor blini’s: klop eiwit apart stijf en spatel door het beslag
3Voeg groentepuree of kruiden toe
4Bak in een ingevette pan tot goudbruin
5Serveer als snack, wrap of hartig gerecht
Pro Tips
•Gebruik spinazie of peterselie voor groene blini’s
•Paprika of rode kool voor rode of paarse varianten
•Houd ze hartig door suiker weg te laten en zout of kruiden toe te voegen