#2

Blini en Pannenkoek

0:00 00:08:38

Over deze techniek

Blini’s en pannenkoeken behoren tot dezelfde familie, maar blini’s worden vaak luchtiger en dikker doordat er opgeklopt eiwit aan het deeg wordt toegevoegd. Door groentepuree, kruiden of specerijen toe te voegen, krijgen pannenkoeken en blini’s verrassende kleuren en smaken. Ze kunnen zowel als hartig gerecht, snack of zelfs wrap gebruikt worden.

Mogelijke ingrediënten

  • Bloem
  • Eieren
  • Melk
  • Groentepuree (bv. spinazie, paprika, rode kool)
  • Kruiden of specerijen (bv. kurkuma, curry)
  • Optioneel: gepofte granen of zaden

Instructies

  1. 1 Maak een basisbeslag van bloem, eieren en melk
  2. 2 Voor blini’s: klop eiwit apart stijf en spatel door het beslag
  3. 3 Voeg groentepuree of kruiden toe
  4. 4 Bak in een ingevette pan tot goudbruin
  5. 5 Serveer als snack, wrap of hartig gerecht

Pro Tips

  • Gebruik spinazie of peterselie voor groene blini’s
  • Paprika of rode kool voor rode of paarse varianten
  • Houd ze hartig door suiker weg te laten en zout of kruiden toe te voegen
  • Gebruik als gezonde wrap met extra groenten