#4

Carpaccio

0:00 00:07:12

Over deze techniek

Carpaccio is niet enkel voor vlees – ook groenten zoals biet, knolselder, wortel en bloemkool lenen zich perfect voor deze flinterdunne bereiding. Met olie, kruiden en zuren wordt de rauwe groente gemarineerd en opgepimpt tot een frisse, kleurrijke en smaakvolle schotel.

Mogelijke ingrediënten

  • Gele of rode biet
  • Knolselder
  • Wortel of bloemkool
  • Olijfolie
  • Citroensap of azijn
  • Peper en zout
  • Verse kruiden (peterselie, basilicum)
  • Krokante toppings (noten, sla, zaden)

Instructies

  1. 1 Snijd de groenten flinterdun met een mandoline of scherp mes
  2. 2 Leg de plakjes op een bord of saladebasis
  3. 3 Besprenkel met olie en een zuur (citroen of azijn)
  4. 4 Kruid met peper, zout en verse kruiden
  5. 5 Werk af met krokante toppings zoals noten of sla
  6. 6 Serveer direct als voorgerecht of lichte maaltijd

Pro Tips

  • Gebruik een mandoline voor ultradunne plakjes
  • Experimenteer met seizoensgroenten zoals paarse bloemkool
  • Combineer met een frisse salade om er een volwaardige maaltijd van te maken