Carpaccio is niet enkel voor vlees – ook groenten zoals biet, knolselder, wortel en bloemkool lenen zich perfect voor deze flinterdunne bereiding. Met olie, kruiden en zuren wordt de rauwe groente gemarineerd en opgepimpt tot een frisse, kleurrijke en smaakvolle schotel.
Mogelijke ingrediënten
•Gele of rode biet
•Knolselder
•Wortel of bloemkool
•Olijfolie
•Citroensap of azijn
•Peper en zout
•Verse kruiden (peterselie, basilicum)
•Krokante toppings (noten, sla, zaden)
Instructies
1Snijd de groenten flinterdun met een mandoline of scherp mes
2Leg de plakjes op een bord of saladebasis
3Besprenkel met olie en een zuur (citroen of azijn)
4Kruid met peper, zout en verse kruiden
5Werk af met krokante toppings zoals noten of sla
6Serveer direct als voorgerecht of lichte maaltijd
Pro Tips
•Gebruik een mandoline voor ultradunne plakjes
•Experimenteer met seizoensgroenten zoals paarse bloemkool
•Combineer met een frisse salade om er een volwaardige maaltijd van te maken