Sap is het extraheren van vocht uit groenten (en eventueel fruit) met een sapcentrifuge of slowjuicer. De techniek levert een geconcentreerde vitaminebom op die puur kan worden gedronken of als basis kan dienen voor andere bereidingen zoals sauzen of concentraten.
Mogelijke ingrediënten
•Groenten met hoog vochtgehalte (komkommer, selder, spinazie)
•Eventueel fruit (citroen, appel, sinaasappel)
•Sapcentrifuge of slowjuicer
Instructies
1Spoel en snijd de groenten (en eventueel fruit) in stukken.
2Voer ze door een sapcentrifuge om het vocht te extraheren.
3Drink het sap onmiddellijk om oxidatie te vermijden.
4Gebruik de overgebleven vezels eventueel in puree of als crumble.
Pro Tips
•Drink het sap direct na bereiding voor maximale voedingswaarde.
•Combineer met fruit voor een zachtere smaak.
•Kook sap eventueel in tot een geconcentreerde smaakmaker voor sauzen.