Soep is een veelzijdige bereiding waarbij groenten worden gekookt en verwerkt tot een vloeibaar gerecht. Er bestaan maaltijdsoepen, gemixte soepen en bouillons met stukjes. Het is een makkelijke manier om meer groenten te eten en creatief te variëren met smaken.
Mogelijke ingrediënten
•Groenten naar keuze
•Water of bouillon
•Kruiden en specerijen
•Eventueel peulvruchten of granen
Instructies
1Snij en was de groenten
2Stoof indien gewenst de groenten kort aan voor extra smaak
3Voeg water of bouillon toe en laat zachtjes koken
4Mix de soep of serveer met stukjes, afhankelijk van de gewenste soort
5Breng op smaak met kruiden en specerijen
Pro Tips
•Gebruik kookvocht van groenten als gezonde bouillon
•Voeg verse kruiden of specerijen toe voor extra smaak in plaats van bouillonblokjes
•Varieer met seizoensgroenten voor telkens een andere soep
•Dikke soepen zijn voedzamer en geven langer een verzadigd gevoel