EXTRA: Beter (w)eten.

We hoeven jullie niet vertellen dat de mentale gezondheid van onze kinderen en jongeren steeds meer onder druk komt te staan. We zien een duidelijke toename in diagnoses van hersenontwikkelingsproblemen zoals ADHD, autisme en dyslexie, etc… Daarnaast zijn er ook steeds meer kinderen die last hebben van prikkelgevoeligheid zonder een specifieke diagnose.

 

Lifestyle elementen zoals structuur, regelmaat en rust (waaronder voldoende slaap en minder schermtijd) zijn al zeer belangrijk, maar ook onze dagelijkse voeding kan hierbij een belangrijke rol spelen, meer zelfs dan dat we ooit hadden kunnen vermoeden.

Maar de grote vraag die vaak terugkomt bij vele ouders is: hoe moeten we hieraan beginnen?

 

Rondetafelgesprek – Beter (w)eten? Kwestie van ‘gezond’ verstand!

Daarom nodigen wij u graag uit voor een inspirerend en toegankelijk rondetafelgesprek op 3 december in CC Zwanberg te Heist-op-den-Berg. Tijdens dit evenement delen kinderpsychiater Dr. Sonja Didden, voedingsdeskundige Sven De Weerdt en nutriënt-specialist Jelle D’Helft hun inzichten over de cruciale rol van gezonde voeding in de ontwikkeling van het kinderbrein. Vragen als ‘wat is juist gezonde voeding’, en ‘hoe zit het nu met vet en suiker’ en ‘hoe heeft voeding een effect op de hersenontwikkeling’, worden uitgebreid besproken. Daarnaast belichten we voedingsstoffen die mogelijk een negatieve invloed hebben, maar zeker ook enkele grondig onderzochte nutriënten die juist bijdragen aan een gezonde hersenontwikkeling, zoals de bekende omega 3- en 6-vetzuren. Recent onderzoek heeft veel nieuwe inzichten opgeleverd, zelfs over de werking van deze stoffen in vergelijking én in combinatie met bepaalde medicijnen. Ook de groeiende aandacht voor de relatie tussen darmgezondheid en hersenontwikkeling komt uitgebreid aan bod.

 

Op een praktische en laagdrempelige manier zullen er handvatten en tools meegeven worden om zelf aan de slag te gaan met gezondere eetgewoonten voor het hele gezin, dus het belooft een boeiende avond te worden!