Podcast: Beetweters

#82 EXTRA: De grootste verliezer Deel 7

De finish van de weddenschap is in zicht! Luck is de laatste in de rij. 

Read More

#81 Thomas Demolder op bezoek

Een jonge – pas afgestuurde – collega van Sven komt langs. Dat is het ideale moment om bij Thomas Demolder te polsen in welke mate de opleiding als diëtist al dan niet is geëvolueerd. 

Read More

#80 EXTRA: De grootste verliezer Deel 6

Kristel en Hendrik zijn een koppel en hebben samen de belofte gemaakt om samen met 6 anderen kompanen 10% van hun lichaamsgewicht op 4 maanden te verliezen. Met nog 1 maand te gaan komen zij bij Sven en Luck langs om hun struikelmomenten onder de loep te nemen. 

Read More

#79 Fout bij het vasten

Een luisteraar is bezorgd over de inhoud van een artikel dat onlangs verscheen: “intermittent fasting verhoogt de kans op overlijden.” Sven en Luck bekijken het artikel van nabij en verklaren hoe de getrokken conclusie wellicht tot stand is gekomen. Bovendien wordt stilaan duidelijk wat de meest gemaakte fout bij eender welk vastenprogramma is. 

Read More

#78 EXTRA: De grootste verliezer Deel 5

Alain is aan de beurt in deze aflevering. Dankzij hem leren we van Sven dat elke boterham een suikerwaarde van 3 klontjes heeft. Zelfs de veilige cracotte en de populaire rijstwafel hebben waardes die we chemisch kunnen vergelijken met een aantal klontjes suiker. Voor Alain gelden ook andere ketonormen omdat hij diabeet is. 

Read More

#77 Boter

Een luistervraag van Eddy zet Sven en Luck aan om te praten over boter, jawel boter. Is margarine gezonder dan echte boter? Hebben we  smeervet echt nodig? En hoe zit het met die verzadigde en onverzadigde vetten? Om nog maar over de transvetten te zwijgen. 

Read More

#76 EXTRA: De grootste verliezer Deel 4

De weddingschap is halverwege! De ganse groep staat op 7% gewichtsverlies maar Ben wil een tandje bijsteken. Hij vraagt Sven om raad. 

Read More

#75 Erythritol

Luck heeft onlangs een alternatieve zoetmaker – Erythritol – getest en wil van Sven weten of deze suikervervanger schadelijk voor zijn gezondheid is. Tegelijkertijd bespreken ze andere zoetvervangers. 

Read More