#15

Cake of Taart

0:00 00:07:58

Over deze techniek

Bij deze techniek worden groenten verwerkt in cakes of taarten, zowel in zoete als hartige varianten. Denk aan wortelcake, rodebietcake of hartige groententaarten met courgette of aubergine. Door groenten te drogen of te bakken voor gebruik, vermijd je te veel vocht in het deeg en krijg je een luchtige structuur.

Mogelijke ingrediënten

  • Bloem (of glutenvrije bloem zoals quinoabloem)
  • Groenten (wortel, courgette, aubergine, rode biet)
  • Eieren of plantaardig alternatief
  • Olie of boter
  • Kruiden en specerijen naar smaak

Instructies

  1. 1 Bereid de groenten: rasp of bak ze om vocht te verminderen.
  2. 2 Meng bloem, eieren en olie tot een glad beslag.
  3. 3 Voeg de groenten toe en meng goed.
  4. 4 Breng op smaak met kruiden of specerijen.
  5. 5 Giet het beslag in een bakvorm en bak in de oven op 180°C tot gaar.
  6. 6 Laat afkoelen en serveer.

Pro Tips

  • Droog vochtige groenten eerst om het deeg luchtig te houden.
  • Probeer ook hartige varianten zonder suiker.
  • Gebruik glutenvrije bloem voor een lichtere, moderne twist.