Archieven: Episode

#14 Gluten

Zijn de glutenvrije producten in de supermarkt werkelijk glutenvrij? Is het (nog steeds) een hype? Wat zijn gluten precies? Wat is het voordeel van deze producten? Wanneer zijn glutenvrije producten noodzakelijk? Wat is de link met het FODMAP-dieet?

Read More

#13 Dressings en fertiliteit

Welke saus mogen we gebruiken om het lekker lekker te maken? Hebben we sausjes echt nodig? Hoe kunnen we die zelf samenstellen? En luisteraar Alexandra Delcroix vraagt of gezonde voeding de fertiliteit kan bevorderen?

Read More

#12 Oliën

Mag je elke olie gebruiken om te bakken? Welke niet, welke wél? Kunnen oliën door verhitting ongezond worden? Wat is het rookpunt van welke olie? Mogen we gewone (goedkope) olijfolie, arachideolie, zonnebloemolie of maïsolie gebruiken om te braden, te wok

Read More

#11 Health In a Box

Wat is Health In a Box? Wat zijn de voordelen? En wat kost het?

Read More

#10 Light of Zero?

Light, Zero of echte suiker? Kan je van lightproducten diabeet worden? Zijn lightproducten werkelijk gezonder of schuilt er een adder onder het gras? Zijn suikervrije dranken oké? Wat geven we best aan onze kinderen?

Read More

#9 Keto

Keto is populair de laatste tijd. Maar wat is Keto dan precies?

Read More

#8 Superfoods

Wat zijn superfoods? Moet je ze echt eten om gezond te blijven?

Read More

#7 Fritten ongezonder dan gedacht

Fritten, pizza, koffiekoeken en koffiebonen maken deel uit van onze dagelijkse voeding. Helaas schuilt er gevaar in verbande koolhydraten. We willen je waarschuwen voor een confronterende aflevering.

Read More