Podcast: Beetweters

#44 Starten met Keto: ervaringen

Starten met Keto: onze ervaringen
Sofie nam een vriendin onder de arm om samen het keto-experiment aan te gaan. We verzamelen in deze aflevering alle tegenstrijdige ervaringen en ontdekken dat de mindset een cruciale rol speelt in de weg naar ketose.

Read More

#43 Hormonale disbalans

Een luisteraar wil op een gezonde manier afvallen en vindt heil bij intermittend fasting, vele groenten en een minimum aan koolhydraten. Toch ervaart ze een hormonale disbalans. Wat kan ze doen? We vragen het aan Sven!

Read More

#42 Buikloop?

Wat eten tegen buikloop? Wanneer onze darmen overhoop liggen, is het soms niet eenvoudig om uit te maken wat je wel of niet mag eten. Zijn de klassieke toasts, rijstwater, bananen of cola zonder prik een goede oplossing? We maken tijdens deze aflevering k

Read More

#41 Slaapvoeding

Slaap je beter van een warme kop melk met scheutje honing of een klassiek slaapmutsje? Bestaat er zoiets als slaapvoeding? En wat is het belang van triptofaan in onze voeding? Sven geeft een uitgebreide toelichting over hoe voeding invloed kan uitoefenen

Read More

#40 Starten met Keto

Keto wordt vaak gebruikt als dieet om af te vallen, toch is Sofie vooral geïnteresseerd in het fenomeen ‘ketose’. Wanneer je lichaam niet voldoende koolhydraten binnen krijgt, gaat het op zoek naar een andere bron van energie via vetverbranding. Hierbij k

Read More

#39 Ziekte van Crohn

De ziekte van Crohn zoekt gezonde voeding: we stellen geen diagnoses of raden geen medische behandelingen aan maar we zijn wel erg benieuwd naar het complexe effect van gezonde voeding op ons lichaam. Sven legt grondig uit hoe vitaminen, ontstekingen, bio

Read More

#38 Happy food

Bestaat happy food of comfort food? Of zijn er voedselbestanddelen waarvan we comfy in de zetel nestelen? Tomaten zouden gecatalogeerd worden onder happy food, terwijl wij eerder vrolijk worden van een stukje chocolade. Sven geeft toelichting bij een aant

Read More

#37 Omegabaars

De zoektocht naar een gezonde vis leidde ons naar Stijn Van Hoestenberghe. Hij ontpopte zich als een jongetje met een goudvis tot de viskweker van de toekomst. Zijn droom werd werkelijkheid: hij ontwikkelde een duurzame vis. Ontdek hoe zijn denkproces evo

Read More

#36 Bewegen versus Diëten

Als we kilo’s willen verliezen, wat heeft dan de meeste impact: op onze voeding letten of intensief sporten? Welk is de juiste balans en waar moeten we rekening mee houden? Hoeveel calorieën verbruiken we tijdens het sporten en wat leren we over het licha

Read More

#35 Eten tegen verzuring

Twee luistervragen worden gebundeld in deze aflevering. Hoe kan je een gezonde huisgemaakte granola maken als er toch nog havermout (koolhydraten) in de oven moeten? En hoe kunnen symptomen van verzuring in het lichaam voorkomen worden met de juiste voedi

Read More